Behandelingen

Onze behandelingen

We werken met verschillende uitneembare beugels, vaak wordt zo’n behandeling gevolgd door een behandeling met slotjes, maar niet altijd. De meest voorkomende beugel is de activator, ook wel de blokbeugel genoemd.
Met welke beugels wij werken en een uitleg per beugel vind je hier.

De meeste van onze patiënten worden behandeld met vaste apparatuur, en daarmee bedoelen wij dan een slotjesbeugel. Soms wordt een behandeling met een slotjesbeugel vooraf gegaan door, of gecombineerd met een uitneembare beugel. Meer informatie over de slotjesbeugel vind je hier.

Invisalign (ook wel de onzichtbare beugel genoemd) is een nieuwe techniek om het gebit te reguleren. Met behulp van de vrijwel onzichtbare aligners (hoesjes die over de tanden en kiezen klikken) wordt de gebitsafwijking gecorrigeerd. Wij bieden u de mogelijkheid uw tanden te reguleren met deze nieuwe techniek. Daarmee worden de tanden in de juiste stand geplaatst, terwijl niemand zal zien dat u een beugel draagt.
Meer informatie over deze beugel kunt u hier vinden.

Soms is een kaakoperatie nodig om tot een goed eindresultaat te komen. Bij deze behandeling, de osteotomie, is een goede samenwerking met de kaakchirurg belangrijk. Voorafgaand aan de operatie worden de tanden en kiezen door ons op de goede plaats in de kaak gezet met de beugel.
De kaakchirurg verplaatst vervolgens operatief de kaakdelen zodanig, dat de tanden en kiezen weer goed op elkaar aansluiten. Een osteotomie wordt bijna altijd “van binnenuit” gedaan, dus vanuit de mondholte. Je krijgt van een osteotomie dus geen lelijke littekens in je gezicht.
Na de operatie moet de beugel ook nog gedragen worden, om de onder- en boven tanden en kiezen zo recht mogelijk te zetten en het onder- en bovengebit zo goed mogelijk op elkaar te laten sluiten.

Wanneer een tand of kies klem in de kaak ligt en niet verder in de mond doorbreekt, verwijzen we naar de kaakchirurg voor het vrijleggen hiervan. De kaakchirurg maakt dan tijdens een poliklinische behandeling onder plaatselijke verdoving een opening in het tandvlees naar de tand of kies die niet verder komt. Soms wordt daarna afgewacht of de tand of kies verder op eigen gelegenheid doorbreekt. Een andere manier is om tijdens het vrijleggen een bracket (slotje) met een metalen draadje eraan op de tand of kies te plakken. Dit draadje maakt de orthodontist vervolgens aan de beugel vast. Via de beugel wordt de tand daarna langzaam uit de kaak bewogen.

Ortho Soestdijk is ook actief op Facebook! Like onze pagina voor allerlei updates omtrent onze praktijk. Klik hier