Expansieplaat

Met welke beugels behandelen wij?

Expansieplaat

De expansieplaat is een uitneembare plaatbeugel die wordt gebruikt om je bovenkaak te verbreden. Het is een plastic beugel met een schroef in het midden die 2 keer per week een slag aangedraaid moet worden zodat je bovenkaak verbreedt.

Je draagt deze beugel de eerste periode 24 uur per dag. Je kan de beugel niet dragen tijdens contactsporten, en ook bij het tandenpoetsen moet de beugel uit. De orthodontist vertelt je wanneer je de beugel minder mag gaan dragen, en hoeveel uur per dag je de beugel dan moet gaan dragen.

Gemiddeld kom je 1 keer in de 6 weken op controle.

Wij adviseren voor het schoonhouden van de beugel Ultradent prothesereiniger van het Kruidvat. Neem de beugel uit je mond en spoel deze af met lauw water. Doe een paar druppels reinigingsgel op je beugel. Poets deze vervolgens schoon met een tandenborstel en spoel je prothese of beugel goed af met lauw water. Dit doe je bij elke poetsbeurt. Eventueel kan je dit ook doen met gewone handzeep. Spoel hem altijd even af als je hem tussendoor uit doet.

Als je pijn hebt of twijfelt of je beugel nog wel goed zit, bel dan even met ons, dan kunnen wij je vertellen wat je kan doen of een afspraak maken om je te helpen.

Ortho Soestdijk is ook actief op Facebook! Like onze pagina voor allerlei updates omtrent onze praktijk. Klik hier