Invisalign

Met welke beugels behandelen wij?

Invisalign

Behandeling met Invisalign, de “onzichtbare beugel”
Invisalign is een nieuwe techniek om het gebit bij volwassenen te reguleren. Met behulp van vrijwel onzichtbare aligners (hoesjes die over de tanden en kiezen klikken) wordt de gebitsafwijking gecorrigeerd.

De aligner is gemaakt van doorzichtig kunststof en heeft precies de afmetingen van de tanden en kiezen, waardoor het nauwelijks voelbaar is in de mond.

Voor een orthodontische behandeling met Invisalign wordt er eerst een digitale scan gemaakt van het gebit. Tevens worden röntgenopnamen en foto’s van het gebit en van het gezicht gemaakt. Onze orthodontist maakt een gedetailleerd behandelplan en dit alles wordt vervolgens verstuurd naar Align Technology in Californië. Hier wordt, in overleg met onze orthodontist, de gehele behandeling gepland. Na onze goedkeuring worden de aligners geproduceerd en naar ons opgestuurd. Op sommige tanden of kiezen moeten er door ons eerst kleine, tandkleurige, extensies worden geplakt die er voor zorgen dat de aligners goed houvast hebben en die de gewenste bewegingen goed laten uitvoeren. Hierna zullen wij de eerste aligner bij u plaatsen en uitleg geven over het gebruik van de aligners. De behandeling is vrijwel pijnloos, de eerste dagen na het plaatsen van een nieuwe aligner kunnen de tanden wel enigszins gevoelig zijn. De gemiddelde behandelduur is 9-18 maanden, maar afhankelijk van de ernst van de afwijking kan de behandeling ook langer zijn.

De aligners moeten dag en nacht gedragen worden. De aligner oefent daardoor voortdurend druk uit op de tanden en kiezen zodat de verplaatsing voorspoedig kan verlopen. Met eten en tandenpoetsen kan de Aligner worden uitgenomen. Hierdoor blijkt een invisalign® behandeling in de praktijk erg comfortabel. Elke tien dagen plaatst u nieuwe aligners, en zo wordt beetje bij beetje toegewerkt naar het gewenste resultaat. Elke 8 tot 12 weken komt u voor een controle afspraak waarbij er soms ook kleine aanpassingen worden gedaan.

Invisalign is zeer geschikt voor volwassenen en tieners vanaf 15 jaar. Hoewel Invisalign ook zijn beperkingen kent, is het in de meeste gevallen mogelijk om succesvol te behandelen met dit zeer comfortabele systeem. Tijdens een intake consult kan de orthodontist u al vertellen of het voor u een optie kan zijn.

Doordat het productieproces bij Align Technology geavanceerd is en van zeer hoog niveau, zijn de kosten hoger dan bij een orthodontische behandeling die met een vaste beugel wordt uitgevoerd. Maar daar krijg je dan ook wel veel voor terug!

Kijk hier voor meer informatie over kosten.


Ortho Soestdijk is ook actief op Facebook! Like onze pagina voor allerlei updates omtrent onze praktijk. Klik hier