Voor wie

Jongeren

Bij jongeren wordt er meestal rond de leeftijd van 10 jaar een eerste afspraak gemaakt bij de orthodontist. Dit kan zijn omdat de tandarts je heeft verwezen, maar ook als jij of je ouders dat zelf willen kan je bij ons een afspraak maken.
Soms lijkt het onzin dat de tandarts je verwijst: mijn tanden staan toch heel recht? Het is logisch dat je dat denkt, maar een beugel is eigenlijk juist niet in de eerste plaats bedoeld om een mooier uiterlijk te krijgen. Het is belangrijk dat je tanden en kiezen op een goede manier op elkaar sluiten zodat je op de goede manier kauwt en om te voorkomen dat je gebit onnodig snel slijt. Dat is dan ook eigenlijk altijd de reden dat een tandarts je doorverwijst.
Als de tandarts het niet nodig vindt, maar jij en /of je ouders willen toch wel eens weten of het mogelijk is je tanden wat rechter te zetten kan je ook altijd een afspraak maken voor een eerste consult bij 1 van onze orthodontisten!
Als je boventanden ver voor je ondertanden uitsteken noemen we dat een overbeet, of met een duur woord een ‘klasse II malocclusie’. Als je een overbeet hebt is het verstandig om op jongere leeftijd al een afspraak te maken, als je een jaar of 7 of 8 bent. Een overbeet wordt meestal eerst behandeld met een activator of blokbeugel, en vaak krijg je dan later nog een slotjesbeugel.
Voor een behandeling met een activator is het niet van belang of je al je tanden en kiezen al hebt gewisseld. Voor een slotjesbeugel is het meestal wel nodig dat de wisseling in ieder geval voor het grootste deel al voltooid is.
We vinden het belangrijk dat je zelf ook begrijpt waarom een beugel belangrijk is en daar ook achter staat. Bij het eerste consult legt de orthodontist je uit waarom het goed is om een beugel te nemen, en soms ook waarom het bij jou niet nodig is!
Misschien vind je het leuk dat je een beugel gaat krijgen, of misschien zie je er juist heel erg tegenop. We gaan er in ieder geval voor om samen met jou te zorgen voor een prettige behandeling met als resultaat een lach waar je apetrots op bent!
Op deze website geven we je al heel veel informatie zodat je weet wat je te wachten staat, en als je al een beugel hebt kan je hier ook op veel vragen een antwoord vinden.
En natuurlijk kan je ons altijd bellen of even langskomen als je toch nog meer wilt weten.

Volwassenen

Misschien is het u al eens opgevallen: Steeds vaker zie je volwassenen met een beugel. Dit is niet verwonderlijk, want ook volwassenen kunnen veel baat hebben bij een orthodontische behandeling.

Ondanks dat er op volwassen leeftijd geen groei meer optreedt, kunnen tanden en kiezen nog steeds goed verplaatst worden. Orthodontie bij volwassenen is daarom ook zeer goed mogelijk. Op dit moment is in Nederland meer dan een kwart van de mensen die zich bij een specialist melden ouder dan 18 jaar. Ook boven de leeftijd van 60 jaar wordt er nog steeds orthodontisch behandeld.
In de regel kunnen wij u bij het eerste consult al informeren of behandeling mogelijk is. Hierbij is de belangrijkste factor de kwaliteit van de tanden en de conditie van het tandvlees en het omgevende bot en weefsel waarin de tanden vastzitten.
Indien behandeling mogelijk is volgt een uitgebreid onderzoek waarna wij met u de juiste behandelmethode zullen bespreken.

Bij volwassenen is het uiterlijk van de beugel een belangrijk item. Er zijn diverse behandelingen met minder zichtbare beugels, wij werken bijvoorbeeld met Invisalign, zie hiervoor het desbetreffende item. Ook behandeling met keramische (witte) brackets is mogelijk.

Volwassenen kunnen zich voor diverse redenen tot ons wenden, bijvoorbeeld:

  • ik heb scheve tanden en zou graag willen weten of hier iets aan gedaan kan worden
  • ik wil graag een brug of implantaten maar hiervoor staan enkele tanden niet op de juiste plek
  • ik mis tanden of kiezen en wil weten of het gat met een beugel gesloten kan worden
  • ik heb een slechte kies of tand, die niet te redden is, kunt u de andere tanden misschien opschuiven

Zo zijn er nog legio andere voorbeelden. U kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend consult. U kunt dit doen via de website of telefonisch.
Een orthodontische behandeling wordt vaak gedaan om esthetische redenen, maar er zijn ook functionele voordelen. Het gebit is na een behandeling makkelijker schoon te houden en er is minder slijtage van het glazuur.
Onze behandelaars zijn specialisten, wat inhoudt dat er aansluitend op de 6-jarige studie tandheelkunde een 4 jarige orthodontie studie is gevolgd en afgerond.
Er wordt nauw samengewerkt met implantologen, paradontologen en kaakchirurgen, zodat we volwassen patiënten de meest optimale behandeling kunnen aanbieden.

Ortho Soestdijk is ook actief op Facebook! Like onze pagina voor allerlei updates omtrent onze praktijk. Klik hier