Handleiding zorgmail

Handleiding zorgmail

In de mondzorg is het uitwisselen van patiëntgevoelige gegevens een dagelijkse activiteit. Het betreft uitwisselen van gegevens van patiënten zoals patiëntendossiers, röntgenfoto’s,  behandelverslagen enzovoorts, maar ook de communicatie met de patiënt.
Vanuit de nieuwe wet op privacy zijn wij verplicht om te zorgen dat deze gegevens op een veilige manier worden verzonden. Wij hebben ervoor gekozen dit te doen via Zorgmail.

Dit betekent voor u dat de e-mails die wij u sturen niet direct zichtbaar zijn. U kunt het bericht alleen lezen als u de volgende stappen doorloopt.

  1. U ontvangt een e-mail van Orthodontie Soestdijk met als onderwerp Zorgmail Secure e-mail.
  2. Klik op de groene balk met als tekst ‘bericht lezen’.
  3. U wordt doorgeleid naar ENOVATION B.V. waar een toegangscode
    moet worden ingevoerd.
  4. U ontvangt dan direct een een 2e e-mail met een toegangscode.
  5. Na het invoeren van deze code kunt u het bericht lezen. Soms ziet u in het bericht zelf geen tekst, dan vindt u de door ons verzonden correspondentie in de bijlagen.

Wij horen helaas regelmatig van onze klanten dat het op een mobiele telefoon niet werkt. Waar dat door komt is ons op dit moment nog niet duidelijk, we zijn hierover in gesprek met de betreffende partijen. U kunt de mail dan misschien openen en lezen op een computer, u kunt uiteraard ook altijd even contact opnemen met ons, dan kunnen wij u verder helpen.

 

Ortho Soestdijk is ook actief op Facebook! Like onze pagina voor allerlei updates omtrent onze praktijk. Klik hier